Roadtrip Californiassa

tumblr_m5gq1mtMYH1roszico1_500_large

Nyt vähän jatkoa eiliselle ja sille mitä me oikeen puuhattiin Jenkeissä toi 3 kuukautta!?

Ensimmäiset viikot meni oikeastaan seikkaillessa San Franciscossa ja lähialueilla ja tähän liittyen löytyykin yksi aiempi kirjoitus. Muutaman viikon jälkeen ei oikeen tehty mitään kun Tonylla ja sen työkavereilla oli niin kiire töiden kanssa ja valmistella Zeit päivää. Eli niiden firman ihka ensimmäistä päivää, missä kertoivat omasta yrityksestään muille. Samaisesta linkistä pääsee myös muutenkin tutustumaan tähän yritykseen 🙂

 

Zeit päivän jälkeen olikin sit enää noin kuukaus aikaa ja päätettiin lähteä viikoks autolla roadtripille. Vuokrattiin auto Hertziltä, mihin tottakai kului hetki aikaa, kun jouduttiin soitteleen pankkiin että avaisivat kortin koska menivät sen sulkemaan samantien kun koitettiin maksaa tämä autovuokraus (vähän reilu 700dollaria). Noh onneks kaiken tän säätämisen jälkeen päästiin vihdoin aloittaa matka.

Ensimmäisenä määränpäänä oli Los Angeles, mutta toki matkalla pysähdyttiin siellä sun täällä ja yövyttiin matkan varrella olevissa hostelleissa/motelleissa. Reitti tais mennä pitkälti tätä luokkaa…

 

San Francisco -> San Mateo -> Palo Alto/Stanford ->Mountain View -> San Jose -> Los Gatos -> Santa Cruz (jossa ensimmäinen yö) – > Salinas -> Monterey -> Carmel -> Big Sur

Carmel / Big Sur oli kyllä yks matkan kohokohdista, nimittäin aivan taivaallisen upeat vuoristomaisemat ja merimaisemat 360 näkyvyydeltä.. Ihan tajutonta! ❤  Sitten olikin pakko kääntyä takasin päin koska edessä päin oli silta katkennut.. takasin Salinakseen saakka ja siitä tielle 101 ja matka sai jatkua..

-> Paso Robles -> Santa Maria -> Santa Barbara -> Malibu -> Santa Monica -> Beverly Hills -> Hollywood -> L.A keskusta -> Pasadena (jossa vietettiin myös yksi yö) -> Anaheim

Malibun kohalla sattu olemaan kanssa aivan ihanat maisemat ja osuttiin paikalle just auringonlaskun aikaan.. junaraide, vuoristoa ja merimaisemat… niin täydellistä. Toki kaikkialla oli niin nättiä, ihan sama missä ajeli mutta nää paikat jäi jotenki parhaiten maisemistaan mieleen.

Anaheimiin lähettiinkin aikasin aamusta.. syystä että? No siellä sijaitsee Disney Land! Oli muuten ihan hurjan hauskoja laitteita vaikka olikin vähän enemmän pienemmille suunnattu paikka mutta ehdottomasti uudelleenkin! Ja suosittelen kaikille jotka ei ole ikinä käynyt, jää nimittäin Suomen huvipuistolaitteet ihan kakkoseks! 😀

 

This slideshow requires JavaScript.

Rankan huvittelu päivän jälkeen päätettiin vielä lähtee ajamaan yötä vasten arvatkaapas mihin? Las Vegasiin! Matka sieltä Disney Landista kesti sen vähän reilu 4 tuntia (pari taukoa mukaan laskien) ja voitte vaan arvata kuinka ryytyneen näkösiä oltiin kun tallusteltiin hotelliin sisään että me kirjauduttais nyt… Klo 3 yöllä 😀

Ei siinä saatiin avaimet, vietiin kamppeet huoneeseen ja lähdettiin pelaileen kasinopelejä! Voitettiin ja hävittiin mutta hauskaa oli! Hotellin hinta yllätti kyllä nimittäin kolmelta henkilöltä yhteishinta oli muistaakseni  vaan vähän päälle 200dollaria. Hintojahan kannattaa aina seurata esim Ebookers, Trivago ja Booking, jonka kautta muistaakseni meidän huone otettiin.

Niin ja meidän hotelli oli Luxor nimeltään, erittäin päheen näkönen pyramidi! 🙂 Suosittelen! Täällä viettiin pari yötä ja sitten olikin aika jatkaa matkaa kohti San Franciscoa. Matkalla ei oikeen enää pysähdytty muuta kun tankkaamaan ja syömään.

 

Jossain kohtaa rupes näkymään kauempana “sumua” minä tosin sanoin että näyttää ihan savulta.. mut eipä siinä vielä mitään, matka jatkui ja päästiin Los Banokseen saakka mistä sitä savua nimittäin tulikin! Tulipalo!? Paniikki.. Ja hetki lähellä kuolemaa. Sitä se nimittäin oli, maastopalo, mikä ei tosiaankaan ollut ihan pieni vaan sillä hetkellä se oli reilu 200 hehtaaria.

Se tunne kun ajetaan sellasta 120km/h keskelle tätä savua ja joudutaan tekemään äkkijarrutus kun eteen on pysähtynyt rekka. Ei näkynyt yhtään mitään vaan pelkkää savua ja välillä semmosia valovälähdyksiä kun liekit pauhkas. Kädet täris ihan hulluna ja ajattelin et pakko kuvata, mut sit alko sitä savua tulemaan sisällekin vaikka ilmastointi ja kaikki oli suljettu.. niin rupes henki salpautuun.. teki mieli vaan juosta autosta ulos mutta sen jos olisi tehnyt niin olisi varmaan kärtsääntynyt ja pökertynyt samantien.

Noh siinä oltiin varmaan reilu 5 minuuttia pysähdyksissä kun mitään ei tosiaan näkynyt paitsi se rekka meidän edessä. Kuultiin kun auto pysähty meidän taakse osumatta onneksi meihin, mutta sen takana oleva auto sitten taas vetäs sen taakse semmosella ryminällä että tää meidän takana oleva auto lens ojaan. Samalla hetkellä onneks rekka lähti liikkumaan ja mekin päästiin vihdoin ja viimein ajamaan hissukseen sieltä savusta pois. Päästiin toiselle puolelle tätä savua ja ympärillä näky vaan autonpalasia ja kolareita, kyteviä ja liekeissä olevia puskia / maastoa.

En voi muuta sanoa kun että elämäni pelottavin kokemus.. Myöhemmin tuli seurattua tätä tilannetta netistä ja lopputulos oli 1800eekkeriä eli noin 730hehtaaria.. Yks suurimmista tulipaloista mitä Californiassa ollut.

Mutta jos haluat lukea lisää asiasta niin hyvä sivusto siihen on esim. Los Banos tulipalo, artikkeli ja jotain kuvia/ videota. Myös nämä kuvat mitkä sitten alla on ihan omia ottamia.

This slideshow requires JavaScript.

Linkki ite ottamiin videoihin tulipalosta

Mutta joo.. Oliskohan tää kauhukertomus sitten tässä! 😀 Rupes puistattamaan taas koko tilanne niin pakko mennä vähän nauttimaan raittiista ilmasta!

Laittakee viestiä/kommenttia ihan mitä vaan 🙂

-FDL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s