Tools to help you getting started?

start-your-blog-4-steps

Step 1. Miksi blogi?

Yksinkertainen syy itselle oli se että, kirjoittamisen avulla pääsee purkamaan ajatuksia, jakamaan niitä muiden kanssa ja koska on aina tullut nautittua kirjoittamisesta. Niin miksipä ei tekisi jotain mistä nauttii.

Vaikeinta aloittamisessa on se itse aloitus. Mistä lähteä kirjoittamaan? Miten siitä kirjoittaa? Vaikka olisi jo valmiiksi miettinyt itse aiheen, tai saanut jonkin sortin vision siitä mistä haluaa blogia alkaa pitämään, ei se välttämättä kuitenkaan ole niin helppoa.

Itse päätin että aihealueena on oma elämä. Tämä taas saattaa kuulostaa siltä että omasta elämästään kirjoittaminen pitäisi sisällään pelkästään turhaa höpinää siitä “mitä tein tänään.. mitä teen huomenna”. Mutta ajattelin sisällyttää tähän esim. blogikirjoituksia ruoanlaitosta, matkustelusta, peleistä jne. Elikkäs arvosteluita, testauksia ja ylipäätään kertomuksia näistä asioista mistä itse nauttii. Lähteä myös kirjoittamaan niistä asioista mistä muut ovat kiinnostuneita.

Yksi vaikeus onkin se että saisi niitä lukijoita blogiin, jotta sitten voi myös toteuttaa näitä muiden toivomia aiheita.

Step 2. Kuinka sitten lähteä liikkeelle? 

Itse aloitin kirjoittamisen jo pienenä, mistä on tietysti ollut hyötyä ideoinnissa. Aloitin kirjoittamalla päiväkirjaa, mitä varmasti jokainen nuoruudessaan on harrastanut taikka salaa käynyt lukemassa sisarusten raapustuksia. Sen jälkeen tulivat runot kehiin joita ensin kirjoittelin ihan pöytälaatikko käyttöön, myöhemmin tein nettijulkaisuja.

Kouluaikoina taas mielihommaa olikin se kirjoittaminen, pitkiä tarinoita ja esitelmiä eri aihealueista. Kun netissä alkoi enemmän viettää aikaansa ja  käyttämään sosiaalisia media palveluita; ii2, irc-galleriakuvake, tuli näidenkin kautta kirjoitettua postauksia laajasti kaikesta. Jaettiin ja kopioitiin muiden tekemiä kyselyitä.

Nykyään useimmilla on paljon käytössä esim. FB tai IG tilit tai muita lukuisia palveluita, joiden kautta on helppo lähteä kirjoittelemaan omia juttuja, jakaa kuvia, ja hankkia niitä lukijoita omasta kaveripiiristään sekä ulkopuolisista.

Kannattaa siis lähteä miettimään onko itsellä se joku oma juttu mistä haluaa lähteä kertomaan ja millä tavalla sen tekee, jotta myös muutkin kiinnostuvat. Kun aihe on mielessä, tulee etsiä sivusto jonne blogia alkaa pitämään. Tämän jälkeen yksi tärkeimpiä tehtäviä on suunnitella oma domain eli käyttäjänimi. Liikaa paineita ei kannata ottaa tästä, sillä nimen luomisen jälkeen on aina mahdollista vaihtaa tätä (ainakin wordpressin sivulla). Sen  jälkeen ainakin omalla kohdallani yksi parhaimmista osioista, eli sivuston muokkaus omanlaiseksi. Kun nämä osiot on suoritettu oletkin valmis aloittamaan blogisi!

Mistä löytää sivuston blogille?

Ensimmäistä blogia taisin alkaa pitämään suomalaisella vuodatus sivustolla. Ilmainen, helppo, yksinkertainen. Tätä uutta blogia täällä WordPress sivulla lähdin taas pitämään puolisoni vinkillä, kun kyselin tietääkö mitään hyviä sivustoja. Hän kun aiemmin on ollut kyseisessä firmassa töissä ja sanoi sivuston olevan hyvä, päätin lähteä testaamaan. Tämän hetkiset ajatukset sivustosta; helppokäyttöinen, useat kielivalinnat, ilmainen mutta myös maksulliset vaihtoehdot, joilla käyttöön saa lisää vaihtoehtoja blogin muokkaukseen.

Googlaamalla saa varmasti myös vinkkejä lukuisista sivustoista joihin olisi hyvä perustaa oma blogi ja testaamallahan se selviää mikä itselle on se sopivin. 

Lisää asiaa sitten seuraavassa postauksessa 🙂

– Dreamlily kuittaa

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s